Geldstortingen op bankrekening: cash geld storten via een automaat

Heel wat ondernemers ontvangen frequent cashbetalingen van klanten. Maar ook als particulier is het mogelijk dat u eens over te veel cash geld beschikt. Uit veiligheidsoverwegingen is het altijd aangeraden om het cash geld in de kassa of op zak, bij uw thuis of in de zaak te storten via een automaat op een bankrekening.

Hoe kunt u geld storten (via een automaat)? En waar kunt u terecht voor geldstortingen (bij een geldautomaat) in de buurt? Bij bankautomaten.be geven we graag meer info over cash geld storten! Ontdek de antwoorden hieronder op enkele van de meest gestelde vragen.

Hoe kunt u cash geld op uw rekening zetten?

Tijdens de openingsuren van uw eigen bank is het normaal mogelijk om geld te storten aan het loket. Zowel tijdens als na de kantooruren kunt u bij bepaalde bankautomaten terecht die ook geldstortingen accepteren. Deze herkent u aan de tekst cash-in en een afbeelding.
Opgelet: de klanten van Belfius, BNP Paribas Fortis, Fintro, ING en KBC kunnen in alle cash-punten geld storten wanneer de geldautomaat dit toelaat.
De klanten van andere banken zullen enkel terecht kunnen bij hun eigen bank voor geldstortingen.

Hoeveel cash mag ik storten op mijn rekening (zonder melding)?

Er bestaat geen algemene grens vanaf wanneer uw bank een storting van cash gelden weigert. De banken dienen dit per geval te bekijken.

Stort u een paar duizend euro, dan zal dat meestal geen probleem vormen. Komt u met veel hogere bedragen aandraven of stort u kort na elkaar meerdere kleine sommen die samen een grote som vormen, dan kan de bank u daarover vragen beginnen te stellen.
Dit geldt natuurlijk voor particulieren, voor bedrijven is het niet ongewoon dat ze grote sommen geld storten op een professionele rekening.

Kan ik cash geld storten via automaat andere bank?

Ja en neen is het juiste antwoord. Bent u klant bij Belfius, BNP Paribas Fortis, Fintro, ING en KBC dan kan u geld storten bij alle cash-punten die cash stortingen aanvaarden.
De klanten van de andere banken zullen normaal enkel het geld kunnen storten bij hun eigen bank, hetzij aan het loket of de bankautomaat.

Voordelen van geld storten via een geldautomaat

Hieronder enkele voordelen van geld storten via een automaat. Opgelet de voordelen kunnen verschillen per automaat en bank.

  • Stortingen mogelijk van 6 tot 24 uur, 7/7;
  • Meer dan 100 biljetten per storting (meerdere stortingen zijn mogelijk)
  • De biljetten moeten niet gesorteerd worden
  • Alle biljetten worden geverifieerd
  • Vaak staan de bankautomaten in beveiligde en afgesloten ruimte