Geld afhalen

Vind een bankautomaat in de buurt

Op deze pagina vindt u informatie over geld afhalen bij bankautomaten. Zoekt u een geldautomaat? Bekijk dan de interactieve kaart. Op deze kaart vindt u een overzicht van alle bankautomaten in België. Zet het filter op: geld afhalen en u ziet alle automaten voor het afhalen van cash.Description Description Description

Bancontact CASH-punten

Hoe geld afhalen?

Bijzonderheden

U kan bij elk CASH-punt terecht voor geldafhalingen, bij welke bank u ook klant bent. Duidelijke en gebruiksvriendelijke aanraakschermen. U kunt zo vaak en zoveel geld afhalen met uw debet- of kredietkaart als uw saldo en uw paslimiet toestaan. U kiest uit een van de vaste bedragen of vult zelf een bedrag in en kiest daarna de biljetten. In de meeste van de geldautomaten zitten bankbiljetten van € 10, € 20 en € 50. Een stembegeleidingssysteem voor slechtzienden. CASH-punten herkent u gemakkelijk aan de zwarte, gele en blauwe kleuren. De klanten van Belfius, Fortis, Fintro, KBC en ING kunnen er al hun dagelijkse verrichtingen uitvoeren. Bij sommige automaten kan u ook geld storten.

Vind een geldautomaat in uw buurt

Wilt u geld afhalen? Dan is er meestal een geldautomaat binnen een straal van 5 kilometer. Kijk op de interactieve kaart voor een overzicht van alle geldautomaten in België. Zo vindt u eenvoudig een geldautomaat bij u in de buurt.

Voordelen van cash geld

  1. Het is gemakkelijk te gebruiken: U hoeft alleen maar uw portemonnee te openen en het juiste bedrag te betalen, zonder dat u zich hoeft te registreren of te identificeren.

  2. Het is anoniem: Als u met cash geld betaalt, hoeft u geen persoonlijke gegevens te delen met de verkoper of op te slaan in een systeem.

  3. Het is snel: Er hoeft geen tijd te worden besteed aan het invoeren van uw gegevens of het verwerken van een betaling.

  4. Het is overal te gebruiken: U kunt cash geld gebruiken in elk land of stad waar u naartoe gaat, zonder dat u zich hoeft te registreren of een speciale kaart moet hebben.

  5. Het is beveiligd: Als u uw portemonnee verliest of het wordt gestolen, dan bent u enkel het geld kwijt en hebben dieven geen toegang tot uw rekeningen. Dit kan voorkomen dat u opgelicht wordt of nog meer geld kwijtspeeld.


Algemene info over geldafhalingen bij bankautomaten

Om geld af te halen in België heeft u meestal een geldautomaat (ATM) nodig. Deze zijn te vinden bij banken, op luchthavens, treinstations en in winkelcentra, kortom in de omgeving van locaties waar u cash geld nodig heeft. U kunt ook geld afhalen bij de kassa van sommige winkels en supermarkten. Als u een bankrekening bij een Belgische bank heeft, kunt u geld afhalen met uw betaalkaart bij elke geldautomaat met het logo van uw bank. Als u geen bankrekening in België heeft, kunt u geld afhalen met een creditcard of debitcard, maar dit kan wel hogere kosten met zich meebrengen. Houd er rekening mee dat sommige geldautomaten een limiet hebben voor het afhalen van geld. Als u meer geld wilt afhalen, kunt u proberen een andere geldautomaat te vinden of naar een bank gaan.